7-12-2018

Lage benzineprijs drukt stijgende consumentenprijzen

Consumentengoederen en -diensten waren in november 2,0 procent duurder dan een jaar eerder. De prijsstijging schommelt volgens het CBS al vijf maanden rond de 2 procent.

Lees verder
7-12-2018

IMF wil gelijkere beloning zzp-ers en werknemers

De verschillen tussen werknemers en zzp-ers moeten worden verkleind en de lonen zouden omhoog moeten. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een rapport over Nederland. Ook moet volgens het IMF het pensioenstelsel hervormd worden.

Lees verder
7-12-2018

Ozb volgend jaar gemiddeld met 2,2 procent omhoog

De onroerendezaakbelasting (ozb) gaat volgens de Vereniging Eigen Huis (VEH) volgend jaar met gemiddeld 2,2 procent omhoog. VEH hield een steekproef onder 111 gemeenten en concludeert ook dat de verschillen tussen gemeenten groot zijn.

Lees verder
7-12-2018

November ook weer topmaand hypotheekaanvragen

De maand november staat met ruim 34.000 aanvragen voor nieuwe hypotheken in de top 10 terecht. Dat is vooral te danken aan mensen met al een eigen woning die de hypotheek willen oversluiten.

Lees verder
5-12-2018

Sinterklaascadeaus nog steeds bij fysieke winkel gekocht

Van de mensen die Sinterklaas vieren, kocht 51 procent dit jaar de cadeaus vooral in fysieke winkels. 26 procent kocht de pakjes vooral online, aldus een enquete van Nu.nl onder 4.817 lezers.

Lees verder
5-12-2018

Aflossingsvrije en spaarhypotheek naar verhouding duurder

Banken verhoogden de rente op de spaarhypotheek en aflossingsvrije hypotheek sinds 2013 naar verhouding sterk. Hierdoor zijn deze voorheen populaire vormen van de hypotheek flink duurder dan andere varianten, aldus Het Financieele Dagblad (FD).

Lees verder
5-12-2018

ASR koopt verzekeraar Loyalis

Verzekeraar ASR Nederland heeft Loyalis gekocht van pensioenuitvoerder APG. Dat werd dinsdag bekendgemaakt. Loyalis biedt arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, nabestaandenverzekeringen en aanvullende pensioenen voor werkgevers, werknemers en zzp-ers.

Lees verder
5-12-2018

Beleggen populair bij particulier

Ruim 1,5 miljoen huishoudens hebben geld gestoken in aandelen of obligaties. Dat is een groei van 11 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Lees verder
5-12-2018

Grote verschillen tussen uitvaartverzekeringen

Nederlandse consumenten betalen hoge premies voor hun uitvaartverzekering en de premieverschillen tussen verzekeraars zijn groot. Het verschil in totaal betaalde premie kan oplopen tot 3.600 euro.

Lees verder
5-12-2018

Autoverzekering erg duur voor jongeren

De gemiddelde premies voor de WA-autoverzekeringen zijn nog nooit zo hoog geweest, meldt Independer. Met name 18-jarigen betalen een hoge prijs voor de autoverzekering.

Lees verder