12 maart 2023

Huizenprijzen stegen hardst in Amsterdam en Haarlem

De woningprijzen zijn sinds 2013 het hardst omhoog gegaan in Haarlem, de Zaanstreek en de regio Amsterdam. Het gaat volgens het CBS om stijgingen tot wel 130 procent in minder dan tien jaar.

Lees verder
10 maart 2023

Ruim 100.000 ondernemers lopen achter met aflossen coronaschuld

Er zijn 103.000 ondernemers die achterlopen met het aflossen van coronaschulden bij de Belastingdienst. Voor april moeten deze ondernemers de achterstallige belasting voldoen of uitstel vragen.

Lees verder
10 maart 2023

Grootste verzekeraar verhoogt de premies

De grootste verzekeraar van Nederland, Achmea met alle merken die daaronder vallen, verhoogt de prijzen van zijn verzekeringen. De aanleiding voor de verhoging is de hoge inflatie, aldus de verzekeraar.

Lees verder
10 maart 2023

Ziekteverzuim op hoogste niveau sinds twintig jaar

Het ziekteverzuim onder werknemers lag in het vierde kwartaal van 2022 hoger dan in het vierde kwatyaal van 2021. Vanaf 2016 is dat elk jaar zo geweest. Eind vorig jaar was het ziekteverzuim 5,6 procent. Dat is bijna net zo hoog als in 2000, toen het hoogste verzuim werd gemeten.

Lees verder
3 maart 2023

Geldzorgen Nederlanders iets afgenomen

De geldzorgen van Nederlanders over de energierekening is in de periode van september tot december vorig jaar iets zijn afgenomen. Dat blijkt uit de Nationale Monitor Geldzorgen van de Universiteit Leiden en Wijzer in geldzaken. Hoewel de zorgen om de energierekening zijn afgenomen, is het nog steeds de grootste bron van financiƫle zorg.

Lees verder
3 maart 2023

Woonlasten stijgen minder hard dan WOZ-waarde

De WOZ-waarde van woningen is dit jaar gemiddeld 17 provent hoger dan vorig jaar. De aanslag onroerendezaakbelasting (Ozb), die gekoppeld is aan de WOZ-waarde, stijgt gemiddeld met 5,1 procent, en dat is dus aanzienlijk lager.

Lees verder
3 maart 2023

Inflatie in februari naar 8 procent

In februari is de inflatie uitgekomen op 8,0 procent. Dat blijkt uit een snelle raming van het CBS, op basis van nog onvolledige gegevens. In januari was de inflatie nog 7,6 procent.

Lees verder
24 februari 2023

Grote premieverschillen bij autoverzekeringen

Zoals elk jaar, blijkt ook dit jaar uit onderzoek dat er grote verschillen zitten in de premies van autoverzekeringen. Het verschil ligt gemiddeld op 237 euro per jaar, meldt vergelijkingssite Geld.nl na eigen onderzoek.

Lees verder
24 februari 2023

Veel koopstarters vinden woningzoektocht frustrerend

Ruim driekwart van de mensen die voor het eerst een woning willen kopen, ervaren de zoektocht als negatief en zelfs frustrerend. De zoektocht verloopt stroef en heeft veel impact op hun gemoed en dagelijks leven. Dat blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis (VEH).

Lees verder
24 februari 2023

Prijsstijging koopwoningen blijft afnemen

Koopwoningen waren in januari 1,1 procent duurder dan een jaar eerder. In februari was die stijging nog 2,7 procent vergeleken met een jaar eerder. Het is de laagste prijsstijging jaar op jaar in bijna 9 jaar.

Lees verder