26 februari 2021

Hypotheekrente op historisch laag niveau

De rente voor een hypotheek met op tien jaar rentevasttijd staat gemiddeld op 1,06 procent. Bij ABN Amro staat die rente inmiddels op 1,01 procent. Dat is een historisch lage hypotheekrentestand.

Lees verder
26 februari 2021

Lasten voor huizenbezitters stijgen meer

De gemeentelijke lasten die woningbezitters dit jaar moeten betalen, zijn meer gestegen dan eerder werd gedacht.

Lees verder
26 februari 2021

375 miljoen extra coronasteun voor bedrijven

Het kabinet trekt nog eens 375 miljoen euro uit om bedrijven te ondersteunen die in moeilijkheden komen door de coronacrisis. Het geld is bedoeld als tegemoetkoming in de vaste lasten en voor het niet kunnen verkopen van artikelen vanwege de lockdown.

Lees verder
26 februari 2021

Detailhandel ziet omzet met 6 procent inzakken

De detailhandel heeft in januari 5,9 procent minder omgezet dan in januari 2020. De lockdownmaatregelen leidden volgens het CBS tot een ongekende krimp van de omzet in de non-foodsector. De foodsector realiseerde juist meer omzet dan een jaar eerder.

Lees verder
26 februari 2021

Starters raakt gestrest door huizengekte

De overspannen woningmarkt heeft ernstige gevolgen voor het leven van starters. Bijna de helft van de woningzoekende starters stelt belangrijke levensbeslissingen uit. Een derde voelt zich geregeld somber over de kansen op de woningmarkt.

Lees verder
26 februari 2021

Bijna alle EU-landen zien woningprijzen hard stijgen

In vrijwel alle Europese landen zijn de woningprijzen in 2020 flink omhoog gegaan. Nederland zit wel in de kopgroep van stijgende huizenprijzen in Europa. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Calcasa.

Lees verder
26 februari 2021

Helft Nederlanders heeft woning verduurzaamd

In 2020 heeft net iets meer dan de helft van de Nederlanders (51 procent) duurzame aanpassingen aan de woning gedaan of laten uitvoeren. Dit blijkt volgens Infinance uit Duurzaam Wonen, een onderzoek onder ruim 4.000 Nederlanders.

Lees verder
19 februari 2021

Huishoudens en bedrijven krijgen moeite met terugbetalen leningen

Nederlandse huishoudens en bedrijven hebben sinds de coronacrisis steeds vaker moeite met terugbetalen van leningen. Ook werden naar verhouding meer leningen met een hoger risico op wanbetaling afgesloten. Dat blijkt uit cijfers van DNB.

Lees verder
19 februari 2021

Starterslening voor woning weer populairder

De vraag naar startersleningen neemt weer toe. In 2020 verstrekte het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) 2.340 leningen aan starters. Dat zijn er bijna honderd meer dan een jaar eerder. Ook voor 2021 verwacht SVn een verdere toename.

Lees verder
19 februari 2021

Experts verwachten eind 2021 een faillissementsgolf

De kans is groot dat eind 2021 een piek in het aantal faillissementen van Nederlandse bedrijven zal optreden. Dat verwachten experts van PwC en de Universiteit Leiden. Tot nu toe is zo’n golf uitgebleven, deels dankzij de steunmaatregelen van de ove

Lees verder