23 mei 2024

Spaarrekening levert meer op dan spaardeposito

Sparen op een spaarrekening levert momenteel meer op dan sparen in een deposito waarbij geld voor 10 jaar vast staat. Dat meldt vergelijkingssite Geld.nl.

Lees verder
23 mei 2024

Huizenkopers drijven prijs koopwoning op

Huizenkopers hebben meer te besteden en dat heeft effect op het prijsniveau in de woningmarkt. Omdat huizenkopers vermogender zijn geworden, bieden ze ook steeds meer voor een nieuw huis. Daardoor heeft de gemiddelde huizenprijs in april een recordhoogte van 435.984 euro bereikt.

Lees verder
22 mei 2024

Koopwoningen 7,5 procent duurder dan jaar eerder

In april 2024 waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 7,5 procent hoger dan in april 2023. Ten opzichte van maart 2024 stegen de prijzen in april met 1,0 procent. Dat meldt het CBS op basis van eigen cijfers en die van het Kadaster.

Lees verder
21 mei 2024

AFM waarschuwt voor toename online fraude

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) ziet een toename in het aantal signalen en consumentenvragen over oplichting en fraude. De toezichthouder start daarom met de online publiekscampagne checkjeaanbieder.nl om mensen bewuster te maken over hoe oplichters te werk gaan.

Lees verder
21 mei 2024

Consumentenvertrouwen daalt voor het eerst weer

Na een maandenlange stijging is het vertrouwen van consumenten in mei weer gedaald. Nederlanders waren deze maand negatiever over de economie, de koopbereidheid is wel iets verbeterd.

Lees verder
16 mei 2024

Nieuwbouwmarkt trekt iets aan

In 2023 zijn er 18.000 nieuwbouw koopwoningen verkocht. Dit is aanzienlijk minder dan in 2021, toen er ruim 35.000 nieuwbouwwoningen werden verkocht. Toch lijkt de nieuwbouwmarkt weer iets in de lift te zitten, aan het eind van 2023 werden er duidelijk meer verkocht dan aan het begin van 2023. Ook zijn er in het vierde kwartaal van 2023 meer bouwvergunningen verstrekt voor huurwoningen en vooral voor koopwoningen.

Lees verder
15 mei 2024

Ondernemersvertrouwen wordt steeds iets beter

Het ondernemersvertrouwen is opnieuw licht gestegen. het totale gevoel is nog wel negatief, met een indexcijfer van – 6,0 aan het begin van het tweede kwartaal van 2024.

Lees verder
14 mei 2024

Detailhandel zet bijna 4 procent meer om

De detailhandel zette in het eerste kwartaal van 2024 bijna 4 procent meer om dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal verkochte producten en diensten was 3,1 procent hoger. Er gingen wel meer detailhandelaren failliet dan in het eerste kwartaal van 2023, maar naar verhouding minder dan onder alle bedrijven. Dit meldt het CBS.

Lees verder
8 mei 2024

Schuren populair bij inbrekers

Criminelen gaan steeds vaker in schuren, bijgebouwen en garages op zoek naar dure spullen. Er worden met name elektrische fietsen, luxe barbecues en kostbaar gereedschap gestolen. Dit blijkt volgens Infinance uit onderzoek van Independer op basis van data van de Politie en het CBS.

Lees verder
7 mei 2024

Nibud ziet rol financieel adviseur bij geldzorgen huiseigenaren

Uit onderzoek van NHG (Nationale Hypotheek Garantie) blijkt dat ruim een derde van de huizenbezitters zich zorgen maakt over de financiële situatie. Ze geven aan dat ze niet of net genoeg inkomen hebben om rond te komen. Het Nibud adviseert deze huishoudens om op tijd hulp in te schakelen als er betalingsproblemen zijn.

Lees verder