23 september 2022

De belangrijkste plannen uit de Miljoenennota

De berichtgeving over de Miljoenennota werd dit jaar gedomineerd door het samengestelde pakket om het koopkrachtverlies en de klappen van de energiekosten enigszins te dempen. Een aantal plannen uit de Miljoenennota op een rijtje, met medewerking van Nu.nl.

Lees verder
23 september 2022

Consumenten bezorgd over eigen financiën

Het consumentenvertrouwen in ons land is deze maand naar een dieptepunt gezakt. Consumenten waren nooit eerder zo somber als in september. Zo maken ze zich vooral zorgen over de eigen financiële situatie.

Lees verder
23 september 2022

Huizenprijzen stijgen minder hard

De prijzen van bestaande koophuizen waren in augustus 11,9 procent hoger dan een jaar eerder. In juli van dit jaar was die stijging nog een stuk sterker, met 14,5 procent. Het is volgens het CBS de vierde maand op rij dat de huizenprijzen minder hard stijgen.

Lees verder
20 september 2022

Nog veel onduidelijkheid over dekking inboedelverzekering

Ruim een derde van de verzekerden denkt ten onrechte dat de mobiele telefoon is verzekerd via inboedelverzekering. Uit onderzoek van Pricewise onder 1.000 Nederlanders blijkt dat er over de dekking van de inboedelverzekering bij val- en stootschade nog veel misvattingen zijn.

Lees verder
20 september 2022

Kabinet gaat uit van stijging zorgpremie met 10 euro

Het kabinet gaat ervan uit dat de zorgpremie voor het basispakket volgend jaar 10 euro duurder uitpakt. Elk jaar doet het kabinet tijdens Prinsjesdag een voorspelling en elk jaar blijkt dat de zorgverzekeraars, die de premie echt bepalen, op een ander bedrag uitkomen.

Lees verder
19 september 2022

Gemiddelde studieschuld stijgt naar 16.000 euro

Begin 2022 bedroeg de gemiddelde studieschuld van alle (oud-)studenten met studieschuld een kleine 16.000 euro. Dat is 700 euro meer dan een jaar eerder. Sinds de invoering van het nieuwe leenstelstel in 2015 is de gemiddelde studieschuld met 3.500 euro gestegen, aldus het CBS.

Lees verder
19 september 2022

Aantal werklozen blijft stijgen

De werkloosheid is in augustus naar 3,8 procent gestegen. Het betekent dat nu 378.000 mensen werkloos thuiszitten. Het is de vierde maand op rij dat het aantal werklozen stijgt, aldus het CBS.

Lees verder
19 september 2022

Hypotheekrente loopt op tot boven de 4 procent

De rentes voor hypotheken zijn de afgelopen weken verder omhooggegaan. Het gemiddelde van alle hypotheekrentes samen ligt nu boven de 4 procent. Verschillende hypotheekadvieskantoren melden de stijgende trend. De rente op spaargeld loopt hier en daar ook op.

Lees verder
13 september 2022

Meerderheid vindt hypotheekmarkt onduidelijk

Een meerderheid van alle Nederlanders vindt de hypotheekmarkt een onduidelijke markt. Dat blijkt volgens Infinance uit een korte enquête van Munt Hypotheken onder vierhonderd Nederlanders.

Lees verder
13 september 2022

Koopkracht vorig jaar al onder druk door stijgende prijzen

De koopkracht van de Nederlandse bevolking steeg in 2021 gemiddeld met 0,3 procent. Dat is de kleinste stijging van de laatste jaren. De koopkrachtontwikkeling werd onder meer beïnvloed door sterk stijgende prijzen in het najaar.

Lees verder